Het kwaliteitssysteem
voor de varkenssector

Nieuws


Nieuws

Wijzigingen IKB Varken Varkenshouders per 1 juli 2021

Er vinden enkele wijzigingen plaats in de IKB Varken voorschriften voor varkenshouders. In deze nieuwsbrief worden de belangrijkste wijzigingen benoemd. De nieuwste versies van de voorschriftendocumenten kunt u terugvinden op deze pagina. 


Wijzigingen IKB Varken verwerkende schakels per 1 juli 2021

Er vinden enkele wijzigingen plaats in de IKB Varken voorschriften. In deze nieuwsbrief worden de belangrijkste wijzigingen benoemd. De nieuwste versies van de voorschriftendocumenten kunt u terugvinden op deze pagina. 


Controle over uw gegevens

Er worden veel gegevens verzameld t.b.v. de uitvoering van IKB varken. Via InfoVarken kunnen varkenshouders zelf partijen (dierenartsen, handelaren, slachterijen, etc.) machtigen de daar opgeslagen gegevens in te zien. Daarmee is transparant wie inzicht heeft in die data en hoe deze gegevens gebruikt worden. Deze machtigingen kunnen op elk moment door de varkenshouder aangezet, gewijzigd of uitgezet worden.  


Joint data

De afgelopen jaren heeft een collectief van agribedrijven en brancheorganisaties gewerkt aan het onafhankelijk dataplatform JoinData. JoinData geeft u de mogelijkheid om al uw machtigingen op één centrale plaats te kunnen beheren. Door het koppelen van alle machtigingen in één overzicht weet u exact aan wie u welke data beschikbaar stelt.  


Inzet cascade diergeneesmiddelen

U, als voedselproducent, wilt voorkomen dat producten geleverd worden die resistentie in de hand werken. Mede daarom is de positieve lijst IKB opgesteld. 


 1 - 2 - 3 - 4 - 5