Het kwaliteitssysteem
voor de varkenssector

Mag ik dit product gebruiken?

17-12-2021

Als voedselproducent wilt u veilig varkensvlees leveren. Alle middelen die u inzet op een bedrijf kunnen mogelijk in aanraking komen met de varkens en daarmee het varkensvlees. Denk hierbij aan vliegenbestrijdings- en ontsmettingsmiddelen. Het is daarom van belang dat u altijd nagaat of het product veilig is om te gebruiken voor mens, dier en milieu. Deze beoordeling hoeft u niet zelf te doen, dit doet het Ctgb (College voor de toelatingen van gewasbeschermingsmiddelen en biociden). 

Kijk voor gebruik van het product in de toelatingenbank van het Ctbg of het is toegestaan. U kunt zoeken op productnaam of toelatingsnummer (begint met N of NL). Zorg daarnaast dat de toepassingscode overeenkomt met de toepassing van het product. 
  • Ontsmettings- of desinfectiemiddelen voor transport en stallen vallen onder PT03 (biociden voor veterinaire hygiĆ«nedoeleinden) 
  • Producten die ongedierte weren vallen onder PT19 (afweerstoffen en lokmiddelen)
  • Producten die knaagdieren bestrijden zoals ratten en muizen vallen onder PT14 (rodenticiden)
  • Producten die insecten bestrijden zoals vliegen vallen onder PT18 (insecticiden)  
Twijfelt u of een product is toegestaan? Gebruik het product dan niet. U kunt bij twijfel of als u er niet uitkomt contact met ons opnemen (info@kiwaverin.nl).